Wednesday, January 12, 2022

Uppsats om föroreningar

Uppsats om föroreningar



Alla typer av föroreningar såsom luftföroreningar, bullerföroreningar, vattenföroreningar, ljusföroreningar, markföroreningar, termiska föroreningar, radioaktiva föroreningar och andra faller under den bredare kategorin miljöföroreningar. En annan typ av förorening är avlopp i dricksvatten, som kan orsaka sjukdom eftersom det innehåller bakterier och virus. Detta orsakas främst av rök från fabriksstaplar, skorstenar, fordon eller till och med något mycket vanligt som uppsats om föroreningar eldning av en ved. Det kan också permanent förändra luften, jorden och vattnet - som är de viktigaste livskällorna, uppsats om föroreningar. I dina skolprov kommer uppsatsen om Pollution att komma i din engelska uppsats.





Essä om föroreningar



Skadliga ämnen och föroreningar som påverkar miljön utgör miljöföroreningar. Alla typer av föroreningar såsom luftföroreningar, bullerföroreningar, vattenföroreningar, ljusföroreningar, markföroreningar, termiska föroreningar, radioaktiva föroreningar och andra faller under den bredare kategorin miljöföroreningar. Hur denna förorening påverkar oss och hur den orsakas har varit en fråga om studier i flera år. Det är dagens behov att förstå effekterna av miljöföroreningar och vad som bör göras för att minimera det. Vi har utarbetat långa uppsatser för studenter som inte bara ska ge information om miljöföroreningar och dess effekter utan också vägleda dem hur de kan bidra till att minska miljön uppsats om föroreningar. Innehåll Lista över uppsatser om miljöföroreningar på engelska Uppsats om miljöföroreningar — Uppsats 1 ord Uppsats om miljöföroreningar: Typer, uppsats om föroreningar, Orsaker och effekter — Essay 2 Words Essay on Environmental Pollution: With Conlusion — Essay 3 Words Essay on Environmental Pollution — Essay 4 Words Essay on Environmental Pollution: Types, Causes and Conclusion — Essay 5 Words Essay on Environmental Pollution: Faktorer och åtgärder som vidtagits — Uppsats 6 ord Uppsats om miljöföroreningar: former, källor och typer — Uppsats 7 ord.


Miljöföroreningar är ett av de mest kritiska hoten som vår planet står inför i dagens scenario. Detta är en global fråga, som ses allmänt i alla länder, inklusive tredje världens länder, oavsett deras utvecklingsstatus, uppsats om föroreningar. Miljöföroreningar är när mänskliga aktiviteter introducerar föroreningar i miljön, vilket leder till att rutinprocesserna störs, vilket orsakar irreversibla förändringar i miljön. Medlen som orsakar föroreningar kallas föroreningar. Föroreningar är ämnen som förekommer i naturen eller skapas på grund av främmande mänskliga aktiviteter.


Föroreningar kan också vara former av energier som släpps ut i miljön. Baserat på föroreningarna och den förorening som orsakas av miljöns komponenter kan miljöföroreningen klassificeras enligt följande:. Varje naturresurs som finns i miljön, när den används i en högre takt än förmågan att återställa, leder till utarmning, vilket orsakar miljöföroreningar. Detta kommer att leda till försämring av miljökvaliteten och bevisas av förlusten av biologisk mångfald, uppsats om föroreningar, förlust av flora och fauna, införandet av nya sjukdomar och stressigt liv i den mänskliga befolkningen, etc. Miljön utgör en mycket viktig aspekt av mänskligt liv eftersom det är där vi hittar det väsentliga i livet t.


På grund av global industrialisering och modernisering har det förekommit miljöföroreningar. Miljöföroreningarna har i hög grad påverkat livskvaliteten för djur, växter och människor. Farliga effekter inklusive sjukdomar som har uppstått till följd av miljöföroreningar. Typerna av miljöföroreningar är specifika för orsaker och komponenter i miljön. Miljöföroreningar klassificeras i grupper beroende på de naturliga komponenterna enligt följande; luftföroreningar, buller, markföroreningar och vattenföroreningar. Miljöns föroreningar kallas föroreningar. De huvudsakliga föroreningarna är industrier eftersom industrier släpper ut skadliga gaser i atmosfären, som orsakar luftföroreningar, industriavlopp släpps också ut i vattendrag och orsakar vattenföroreningar.


Andra föroreningar inkluderar rök från förbränning, utsläpp av växthusgaser e. Miljöföroreningar har varit en utmaning i Indien. De skadliga effekterna är specifika för typen av förorening även om vissa kan skära tvärsöver. Luftföroreningar har resulterat i skador på människors hälsa och förstörelse av ozonlagren i atmosfären. Vattenföroreningar har orsakat döden av vattenlevande liv och försurning. Markföroreningar har resulterat i ohälsosam mark, dvs. Indien har kämpat med utmaningar med miljöföroreningar. Miljöföroreningar har blivit ett stort problem för att rädda vår planet. Vi behöver anpassa olika åtgärder för att minska miljöföroreningarna. Några av dem inkluderar plantering av träd, uppsats om föroreningar, minska uppsats om föroreningar av icke förnybara resurser, korrekt omhändertagande av avfall m.m.


Det är var och ens ansvar uppsats om föroreningar för att rädda vår miljö från att bli förorenad. Vi borde uppsats om föroreningar miljön på vår jord som uppsats om föroreningar mor. Det ger oss också näring. Om klimatet blir förorenat då, hur kan vi överleva? Jorden ger oss så många naturresurser för vår hälsa och tillväxt. Men allt eftersom tiden går blir vi fler uppsats om föroreningar och fortsätta att förorena vår miljö. Vi vet inte att om uppsats om föroreningar miljön blir mer förorenad då, det kommer i slutändan att påverka vår hälsa och framtid också. Det kommer inte att vara möjligt för oss att överleva på jorden lätt. Det är onödigt att säga att miljöföroreningar har förstört och spridit dess giftiga tentakler inuti människans grundläggande behov, dvs.


Det påverkar vårt inandning, drickande och ätande. Det skadar också djurens hälsa tillsammans med människor. Olika saker förorenar luften som gasformiga utsläpp från motorfordonständningar och industrier, förbränning av fossila bränslen i luften, etc. Det fasta industriavfallet, oljeutsläpp, plastdeponier och stadssopor som slängs i vattnet förorenar floden och haven. På samma sätt förstör oorganiska förfaranden inom jordbruket jordens bördighet, uppsats om föroreningar. Som ni vet att vatten används för att dricka, jorden som används för att producera mat och luften används för att andas, alla dessa tre förorenade element för in sina föroreningar i kroppen och resulterar i sjukdomar.


Sjukdomarna som uppstår på grund av miljöföroreningar består av kronisk obstruktiv lungsjukdom, astma, lungcancer, hudcancer, blyförgiftning, hjärt- och kärlsjukdomar och stroke, strålningsförstärkta cancerformer, kvicksilverförgiftning, medfödda funktionsnedsättningar, uppsats om föroreningar, allergier, lungsjukdomar på grund av yrkesmässig exponering för många toxiner och många fler. Listan är oändlig. Vår jord går på väg mot en ohälsosam framtid för alla levande varelser. Så vi måste bli medvetna om de faktorer som förorenar vår miljö och vidta några nödvändiga åtgärder för att hålla vår framtid säker och hälsosam.


Vår miljö består av både levande och icke-levande saker. De levande varelserna inkluderar djur, växter och andra mikroorganismer, medan luft, vatten, jord, solljus etc. Närhelst någon form av toxicitet tillförs vår omgivning under en avsevärt lång tid, leder det till miljöföroreningar. Några av de viktigaste typerna av föroreningar är luft, vatten, mark, buller, ljus och kärnkraftsföroreningar. Röker från industrierna, uppsats om föroreningar, hus skorstenar, fordon och bränslen orsakar luftföroreningar. Bortfallna industriella lösningsmedel, plast, uppsats om föroreningar, och annat avfall, avlopp mm. Användning av bekämpningsmedel och avskogning är de främsta orsakerna till markföroreningar. Det onödiga tutandet av fordonen, användning av högtalare leder till bullerföroreningar.


Även om det är svårt att inse ljus- och kärnföroreningarna är dessa lika skadliga. För starkt ljus förbrukar mycket energi samtidigt som det hotar miljöbalansen på flera sätt. Onödigt att säga att de negativa effekterna av en kärnreaktion varar i många decennier framöver. Alla beståndsdelar är sammankopplade med varandra. När naturens kretslopp fortsätter, överförs toxiciteten hos en komponent till alla andra komponenter också. Det finns olika sätt genom vilka föroreningen fortsätter att cirkulera i miljön.


Vi kan förstå det med ett exempel nedan. När det uppsats om föroreningar, de uppsats om föroreningar av luft löses gradvis upp i vattendrag och jord. När grödor odlas på fälten absorberar deras rötter dessa skadliga giftiga ämnen genom den förorenade jorden och vattnet. Samma mat intas av både djur och människor. På så sätt når den toppen av näringskedjan när växtätarna konsumeras av köttätarna. Konsekvenserna av miljöföroreningar kan ses i form av svåra hälsosjukdomar. Fler människor lider av andningsproblem, uppsats om föroreningar, svagare immunitet, njur- och leverinfektioner, cancer och andra kroniska sjukdomar. Vattenlivet, inklusive både flora och fauna, utarmas snabbt.


Jordkvaliteten och skördekvaliteten försämras. Den globala uppvärmningen har blivit en stor fråga till följd av miljöföroreningar som världen måste klara av. Uppsats om föroreningar smältande isberg i Antarktis har resulterat i stigande havsnivåer. Naturkatastrofer som frekventa jordbävningar, cykloner etc. Incidenter i Hiroshima-Nagasaki och Tjernobyl i Ryssland har lett till irreparabel skada på mänskligheten. Som svar på dessa katastrofer vidtas alla möjliga åtgärder av de olika länderna i världen, uppsats om föroreningar. Fler medvetenhetsprogram organiseras för att utbilda människor om farorna med miljöföroreningar och behovet av att skydda vår planet.


Grönare sätt att leva blir populära. Energieffektiva glödlampor, miljövänliga fordon, uppsats om föroreningar, användning av sol- och vindenergi, uppsats om föroreningar, är för att nämna några. Regeringar betonar också att plantera fler träd, uppsats om föroreningar plastprodukter, bättre återvinning av naturligt avfall, uppsats om föroreningar, och minimal användning av bekämpningsmedel. Denna typ av ekologisk livsstil har hjälpt oss att skydda många växt- och djurarter från att dö ut samtidigt som jorden har blivit en grönare och hälsosammare plats att leva på. Förekomsten av ett ämne i miljön som kan vara skadligt för människor, växter eller djur är vad vi kallar en förorening och denna händelse kallas miljöförorening.


Vi vet redan mycket om det, men vi tänker göra väldigt lite för att kontrollera det. Kanske har vi ännu inte känt den direkta inverkan det redan har haft på våra liv. Till exempel har det nyligen gjorts en studie av WHO som hävdar att medellivslängden för en person som bor i Delhi har minskat med 10 år bara på grund av exponeringen för de skadliga ämnen som en person som bor i Delhi tvingas andas i. Enkelt sagt, miljöföroreningar, uppsats om föroreningar, även om det är en oro för hela världen, har ännu inte sett några konkreta steg mot dess kontroll. Miljöföroreningar brukar anses vara en referens till luftföroreningar. Det är dock en allmän term som används för att hänvisa till föroreningar som förekommer i luft, mark och vatten samt andra former av föroreningar som de som orsakas av värme, ljus, radioaktiva material och buller.


Varje typ av miljöförorening har sin egen uppsättning källor, av vilka några lätt kan identifieras medan andra kanske inte är direkta föroreningskällor, även om de kan utlösa samma. Till exempel -. Industriavfall — Det avfall som genereras från olika industrier är en viktig orsak till vatten-, luft- och markföroreningar. Det kemiska avfallet från industrier förorenar vattnet i en sådan utsträckning att det har förekommit fall där vissa regioner i världen, uppsats om föroreningar, människor lider av specifika sjukdomar på grund av förekomsten av förorenat vatten runt dem. Också rök uppsats om föroreningar skadliga gaser som svavel, kväve och kol som frigörs när rester från industrin blandas med luft och förorenar den.


Fordon — Användningen av fordon har blivit skenande och det har skett en massiv tillväxt under det senaste decenniet. Även om användningen av fordon har gynnat oss i större utsträckning, har utsläppen från fordonen lett till en massiv ökning av luftföroreningarna.





uppsats kompetensflykt



Kvaliteten på ren andningsluft har påverkats hårt. Bullerföroreningarna är en annan dödlig fråga. På grund av bullerföroreningar rapporteras det att miljontals människor lider runt om i världen. Den dödliga trafikstockningen och bullerföroreningarna har gjort livet oanvändbart i storstäderna. Det går inte att förneka att det är ett konstgjort problem. Spridningen av dödliga sjukdomar, global uppvärmning, klimatförändringar, torka, översvämningar, värmeslag etc är manifestationen av en obalanserad miljö. Därför är väckarklockan för hela mänskligheten att vakna och lösa frågan om föroreningar en gång för alla Om vi ​​fortsätter att skjuta upp lösningen av föroreningar, är tiden inte långt borta att vi inte skulle sitta kvar med något annat än total förstörelse på planeten jorden på grund av klimatförändringar och allvarliga föroreningar.


Jorden är den fridfulla bostaden för alla levande varelser. Den har tjänat alla livsbehov med stor disciplin. Tyvärr har frågan om miljöföroreningar skapat alarmerande faror för mycket människors överlevnad. Jorden har fått gåvan av vatten. Det färska dricksvattnet är endast tillgängligt i begränsad mängd. Det är den sorgliga verkligheten att drickandet från marken eller jordens yta är helt förorenat. Vattenföroreningen betyder när vattnet är orent med blandningen av skadliga kemikalier och gaser in i det. Konsumtionen av det vattnet har allvarliga hälsoproblem för människor. Miljöföroreningar är 2000-talets farligaste fråga.


Människan behöver frisk och frisk luft för att fungera. Föroreningen av frisk luft på grund av närvaron av smutsiga material i den har varit den främsta orsaken till otaliga sjukdomar idag. Den smutsiga luften har allvarligt påverkat livet för människor runt om i världen. Markföroreningar uppstår på grund av dumpning och nedskräpning av avfall, sopor, kemikalier, plast etc. i jordens hjärta. Det är hög tid att vi alla tänker och agerar tillsammans som en kraft för att lösa frågan om miljöföroreningar. Det finns ingen flykt till det.


Med konsekventa ansträngningar och ett enat förhållningssätt hoppas vi att vi ska lösa frågan om miljöföroreningar en gång för alla. Miljön består av land, luft och vatten. Miljöförorening hänvisar i sin tur till förorening av mark, luft och vatten på grund av förekomsten av många smutsiga ämnen i den. Vattnet är väsentlig och grundläggande ingrediens i livet. Om vi ​​helt enkelt definierar vattenföroreningar är det helt enkelt förekomsten av skadliga ämnen som finns i marken såväl som ytvatten som dammar, floder, hav etc. Landföroreningen hänvisar till föroreningen av vår moder jord på grund av olika konstgjorda aktiviteter. Dessa aktiviteter inkluderar; dumpning av kemiskt avfall i jorden, huggning av träd, användning av kemikalier i jordbruket för att maximera produktiviteten på bekostnad av att förstöra jordens naturliga kärna.


Utöver det påverkar även salthalt och vattenavverkning, på grund av vattenföroreningar, kvaliteten på marken. Luftföroreningar syftar på att vår luft är smutsig och inte lämpar sig för andning. Faktum är att många sjukdomar över hela världen dyker upp på grund av luftens orena kvalitet. Luften har gjorts smutsig på grund av utsläpp av skadliga ämnen i den på grund av mänsklighetens olika industriella aktiviteter. Tiden är dock fortfarande kvar för att minimera dess effekter. Vi måste anta och acceptera ansvaret för att säkra vår moder jord. Livet är verkligen en gåva på moder jord, men tyvärr skulle föroreningen göra slut på det, om inte annat stoppas.


Jorden är livets moder. Det är hemmet för miljontals arter som bor här borta. Det ger möjlighet till vistelse för alla levande varelser inklusive frisk och ren luft, gröna träd, växter, mat bland annat. Det har allvarligt påverkat jorden. Det kontinuerliga okontrollerade utsläppet av giftiga och andra ämnen har gjort jorden smutsig och förorenad. Det räknas i fyra huvudtyper som inkluderar; markluft, buller och vattenföroreningar. Tyvärr har detta problem under det senaste århundradet ökat över gränsen. Världen står inför de hotande problemen med föroreningar som någonsin slagits ut idag. Jordföroreningen har gjort jorden infertil och tom.


Det smutsiga vattnet har påverkat livskvaliteten. Mänskligheten har ställts inför en mängd dödliga sjukdomar på grund av dålig luft. Bullerföroreningarna, å andra sidan, har obalanserat den lugna och ljuva miljön i världen idag. Tyvärr är det ingen ny och övernattningsfråga. Det har utvecklats gradvis under många år. Därmed är detta problem djupt rotat i olika konstgjorda aktiviteter. Dess varje typ har tillräckliga skäl bakom. Bland de främsta orsakerna till smutsig och oren luft är utsläpp av giftiga material till atmosfären en. Jorden som vi alla lever på är som vår mor. Det har gett allt för att levande varelse ska kunna leva ett hälsosamt och fridfullt liv.


Problemet med föroreningar skapas på grund av konstgjorda aktiviteter. Om det löses skulle det medföra katastrof för människorna här. Därför är det absolut nödvändigt att vidta åtgärder för att lösa frågan om föroreningar en gång för alla. Det är tillståndet när vår mark, luft, vatten och hela miljön blir smutsig och förorenad. Den främsta orsaken till att vår luft blir smutsig är utsläppet av giftiga gaser som kol, klorfluorkol etc i atmosfären. Vattenföroreningen kallas när vårt dricksvatten blir smutsigt på grund av närvaron av osynliga skadliga material i det.


De bränslen som petroleum och gas som vi använder i våra fordon och andra ändamål gör också vår miljö smutsig. Växter är vänner av jorden. Nedskärningen av växter har orsakat fler problem i vår miljö. Den friska luften, tillsammans med vatten, är den grundläggande ingrediensen i livet på jorden. Föroreningen av ren luft till att bli smutsig är ett patetiskt problem som vi alla står inför. Den friska andningsluften förorenas på grund av utsläpp av skadligt smutsigt material i den. Det gör att miljontals människor dör årligen runt om i världen. Det rena syret är nödvändigt för att leva. På grund av förekomsten av smutsiga kemikalier och gaser försämras luftkvaliteten.


Enligt de senaste rapporterna från Världshälsoorganisationen dör cirka 7 miljoner människor årligen på grund av olika former av luftföroreningar. Studien visar vidare att 9 av 10 personer andas förorenad luft som är farlig för hälsan. De smutsiga föroreningarna som släpps ut i miljöerna inkluderar; klorfluorkolväten, kväve, kol och andra giftiga gaser som släpps ut från industrier direkt till jorden. Den näst viktigaste orsaken till det är avskogningen. Träden är naturliga luftfilter. Tyvärr skärs träden, på grund av det får miljön inte tillräckligt med frisk luft som filtreras bort av träden.


Föroreningarna, oavsett form, är den farligaste fråga som mänskligheten har ställts inför. Tillsammans med andra former av föroreningar mark, vatten luftföroreningar är verkligen en dödlig fråga. Eftersom luft är viktigt, så är dess förorening dödlig. Det finns ett stort behov av att lösa detta problem omedelbart. De faktorer som släpper ut smutsiga gaser i miljön bör överges. Energin är basen i vårt liv idag. Förbränning av fossila bränslen för att producera energi har blivit vår nödvändighet. Men vi ska inte låta naturen betala priset för det.


Vi måste anta och acceptera den rena och förnybara energin som vind, sol, vattenkraft. Endast med uthålliga och praktiska ansträngningar skulle vi kunna lösa frågan om luftföroreningar som vi står inför i en större andel. Skulle vi försumma det, skulle vår framtida generation få betala sitt höga pris för våra missförhållanden. Föroreningarna är verkligen ett allvarligt problem. Det förtjänar tillbörlig uppmärksamhet och omsorg. För att ha en sund framtid framför oss och säkerställa framstegen och framgången för successiva generationer, måste vi stå och agera enat för att ta itu med det. I korta enkla ord är det förekomsten av smutsiga, osynliga, skadliga ämnen i miljön. Dessa föroreningar inkluderar närvaron av växthusgaser i miljön, smog, rök, sopor, utsläpp av giftiga gaser från industrier till marken, vattnet, luften och all miljö runt oss.


De viktigaste typerna inkluderar; Markföroreningar, vattenföroreningar, bullerföroreningar, ljusföroreningar, termiska, radioaktiva och luftföroreningar. Föroreningarna syftar på skriften om föroreningar, dess typer, orsaker och konsekvenser med detaljerad lösning hur man förhindrar föroreningar. Den ständigt ökande föroreningen dag för dag försämrar inte bara vår naturligt vackra miljö, utan orsakar också några allvarliga och kroniska sjukdomar som påverkar livet på jorden. Några av de viktigaste typerna av föroreningar är luftföroreningar, vattenföroreningar, markföroreningar och bullerföroreningar.


Varje typ av förorening har sina egna återverkningar på miljön och ekosystemet vilket påverkar livskvaliteten. Luftföroreningar orsakas främst av att fordonen släpper ut de skadliga och giftiga gaserna, rök från fabriker och öppen förbränning, förbränning av fossila bränslen. Vi måste förstå att det gör det svårt för växter, djur och människor att överleva när luften blir förorenad. När syrehalten i miljön minskar på grund av utsläpp av koldioxid och kolmonoxid kan obalansen orsakad av ökningen eller minskningen av andelen av dessa gaser vara skadlig för överlevnaden.


När det giftiga avfallet från fabriker och industrier direkt släpps ut i vattendrag, förorenar det dem, vilket orsakar vattenföroreningar. Vattenföroreningar påverkar inte bara det marina livet, utan orsakar också allvarliga hälsorubbningar när vi dricker detta förorenade vatten. Markföroreningar orsakas av förekomsten av skadliga kemikalier i den naturliga markmiljön som orsakas av industriell verksamhet, jordbrukskemikalier, felaktigt omhändertagande av avfall och användning av gödningsmedel och insekticider. Det påverkar direkt vår hed eftersom vi bara äter de grödor som odlas i denna jord. De troliga källorna till buller är fabriker och industrier där stora maskiner med generatorer och kompressorer används, flygplansmotorer, tågljud, hushållsapparater, ljud från byggarbetsplatser, trafikbuller från lastbilar i rörelse, bussar, bilar och bilar med blåshorn.


Det minskar öronkänsligheten för ljudet som är obligatoriskt för att administrera kroppens rytm och påverkar den kognitiva hälsan och orsakar stridbart beteende, störd sömn och stressigt liv. Vi måste förstå att för att leva ett lyckligt och rent liv är det mycket viktigt att bekämpa alla dessa föroreningar och rädda vår miljö och dess naturresurser från utarmning. Miljöföroreningar avser tillförsel av katastrofala föroreningar i miljön. Det har en osäkra effekter på människors liv. Under de senaste 5 åren har världen en enorm ökning av miljöföroreningar på grund av storskalig avskogning och ökande urbanisering. De viktigaste typerna av miljöföroreningar är luftföroreningar, vattenföroreningar, bullerföroreningar och markföroreningar.


Industrin över hela världen fungerar som en stor föroreningskälla. Röken och de virvlande gaserna utgör hälsorisker och förorenar därigenom både luft och vatten. När dessa gaser släpps ut i luften orsakar det luftföroreningar, när det fasta avfallet från industrin dumpas i vattendrag orsakar det vatten- och markföroreningar. Maskinerna som används i industrier som pannor, kvarnar, kompressorer bidrar till bullerföroreningarna. Hushåll dumpar sitt fasta avfall och halvbrända döda kroppar och många andra giftigt avfall i närliggande vattendrag, vilket leder till vatten- och markföroreningar.


Röken som släpps ut av fordon på vägarna förorenar också miljön. Den skadliga röken från dessa fordon orsakar luftföroreningar och ljuden som produceras av dessa fordon orsakar bullerföroreningar. Skadliga gaser som koldioxid och kolmonoxid frigörs vid förbränning av fossila bränslen som förorenar luften. Vi måste förstå att om ökande nivåer av föroreningar inte regleras i tid kommer det att börja ha en negativ inverkan på vårt ekosystem. Låt oss lova att rädda vårt ekosystem. När föroreningar förs in i en naturlig miljö kan de leda till negativa konsekvenser... Nedskräpning, buller, plastföroreningar, markföroreningar, radioaktiva föroreningar, termiska föroreningar, visuella föroreningar och vattenföroreningar är alla viktiga föroreningskällor.


Fasta och flytande partiklar, liksom vissa gaser, är de primära källorna till luftföroreningar. Avgaser från bilar och lastbilar, fabriker, damm, pollen, mögelsporer, vulkaner och skogsbränder är alla källor till dessa partiklar och gaser. Aerosoler är partiklar av både fast och vätska som flyter i vår atmosfär. Använd kollektivtrafik istället för att köra bil. Använd eldstäder och vedspisar sparsamt eller helt. Löv, skräp och annat material bör inte eldas upp. Använd endast elektriska eller batteridrivna verktyg på gården och i trädgården. När skadliga ämnen tillförs miljön kallas det föroreningar.


Föroreningar stör den naturliga balansen i ekosystemet.

No comments:

Post a Comment