Thursday, January 6, 2022

Exempel på personlig reflekterande uppsats

Exempel på personlig reflekterande uppsats



Att skriva dina personliga tankar om en aktuell fråga eller en tidigare erfarenhet - det är det centrala syftet med en personlig reflekterande uppsats. Mer information på essaypro. En spökskrivartjänst personligt reflekterande uppsatsexempel CustomEssayMeister ger studenter som inte är skickliga författare en chans att uttrycka sig vackert i uppsatser som personliga reflekterande uppsatser. Referenser Droogsma, R. Jag har stött på andra sjukvårdspersonal som uppenbarligen anser att deras positioner är lite mer än jobb som ger lönecheckar. Ulster University. När Eleanor flyr internatskolan efter en fruktansvärd incident, går hon till den enda plats hon tror är säker: hemmet hon lämnade efter sig, personligt reflekterande uppsatsexempel.





Gymnasieuppsats



Självreflektion kan tyckas vara en självklarhet när du startar ett reflekterande papper. Men att fördjupa sig i dina tankar och upplevelser är svårare än du kanske tror. Lär dig vad en reflekterande uppsats är och hur du skriver en genom några exempel. Utforska dessutom flera ämnen för att komma igång. Reflekterande skrivande är en form av kreativt skrivande där man undersöker en upplevelse eller situation genom självreflektion. Genom att skapa reflektionspappret beskriver du insikter som du fått eller uttrycker dina åsikter om någon erfarenhet. Reflekterande essäer är vanligtvis personliga skrifter om en upplevelse, men de kan också göras på. Självreflektion är en personlig upplevelse. Därför är tonen och rösten i skrivandet också personliga. Typiskt skrivna ur en förstapersons synvinkel tar dessa typer av uppsatser läsaren genom en resa av tillväxt och upptäckt.


Strukturen och formatet följer en typisk uppsatsskrivning. Börja med en bra krok och en stark introduktion. Dra in läsaren utan att ge för mycket ifrån sig, ge sedan en snabb överblick över det reflekterande ämnet. Nästa, personligt reflekterande uppsatsexempel, i uppsatsens brödtext, gå in i uppsatsens kött genom att beskriva dina upplevelser och tillväxt. Avsluta ditt skrivande med en solid slutsats som kortfattat återger det du lärt dig. Nu när du har en förståelse för vad som krävs för att skriva en reflekterande uppsats, kolla in några exempel för inspiration. Detta uppsatsexempel är skrivet på mellan- eller gymnasienivå och reflekterar över ankomsten av ett yngre syskon. Under mitt korta liv finns det många upplevelser som skulle kunna kvalificeras som livsförändrande. Varje ny upplevelse var vid ett eller annat tillfälle den första upplevelsen.


På gott och ont, förändrade varje tillfälle mitt liv personligt reflekterande uppsatsexempel tagen. Men den mest omvälvande upplevelsen var födelsen av min yngsta bror. Joel är någon som mina föräldrar ofta kallar en lycklig olycka. När min mamma blev gravid var jag 13, och min andra bror, Jake, var vi var vad man skulle kalla en väl sammansatt, perfekt familj på fyra. Vi snyggt personligt reflekterande uppsatsexempel till den perfekta klassificeringen på nästan alla sätt. Vi insåg inte vad vi saknade förrän det ögonblick då min yngste bror först öppnade sina slående blå ögon. I sanning, jag hatade det faktum att jag skulle få ett syskon till, personligt reflekterande uppsatsexempel.


Ingenting behövde tillföras vår familj, och min mamma, som redan var 38 vid den tiden, ansågs vara hög risk på grund av sin ålder. Själva graviditeten var full av komplikationer som skickade mitt livs raka förlopp i berg-och-dalbana-liknande slingor som mitt åriga sinne hade svårt att förstå. Men nu kan jag se personligt reflekterande uppsatsexempel att smida mig igenom dessa slingor hjälpte mig att rulla med de slag som livet oundvikligen ger. Dagen Joel föddes tog min mamma mig med sig till sjukhuset i stället för min pappa.


Det var inte en planerad flytt, men Jake och min far var båda febriga; Jag var det näst bästa alternativet. När jag satt med henne genom varje sammandragning fick jag en ny respekt för hur kraftfull och stark en kvinna kunde vara i vad som kan anses vara deras svagaste ögonblick. Håller hennes hand och matar hennes ischips, personligt reflekterande uppsatsexempel, Jag fick en kontakt med min mamma som jag inte insåg att vi saknade. I samma ögonblick som min nya lillebror kom till den här världen insåg jag två saker nästan samtidigt. Först, personligt reflekterande uppsatsexempel, du inser inte hur mycket du behöver något förrän det sitter i ditt knä. För det andra, mitt liv efter detta ögonblick skulle aldrig bli detsamma. I samma ögonblick som han ringde sitt knubbiga lillfinger runt mitt förstod jag orden "lycklig olycka" helt.


Det finns många olika upplevelser i livet som har förändrat en del av mig som person. Men ingenting förändrade så djupt min syn och syn på livet som min yngstes födelse personligt reflekterande uppsatsexempel. Joels ankomst var en livsförändrande händelse som fick mig att se världen med nya ögon. Detta reflekterande uppsatsexempel om en favoritbok är något du kan hitta på mellan- eller gymnasienivå. Men det ögonblick jag läste Pride and Prejudiceit var som att mina litterära ögon öppnades för första gången. När jag först fick i uppdrag att läsa Pride and Prejudice som många av mina vänner, hånade jag. Med personligt reflekterande uppsatsexempel ögonrullning, jag räknade internt ut hur mycket tid jag skulle ha på mig att läsa boken och skriva en rapport.


Jag suckade av tidsförlusten med mina vänner efter en dum klassiker. När jag öppnade locket var jag fast besluten att hata det innan jag ens läste de första orden. När jag kom till sida 3 hade jag personligt reflekterande uppsatsexempel har sagt upp det. Men det var något med Elizabeth Bennet som tyst väckte mitt intresse. I samma ögonblick som jag nådde slutet var jag extatisk och besviken på samma gång. Deras slut hade varit perfekt, men jag insåg att jag skulle sakna dem. Inte bara dem, utan jag skulle också sakna att vara en del av deras värld, personligt reflekterande uppsatsexempel.


Det var första gången karaktärer i en berättelse hade påverkat mig på detta sätt, så jag försökte personligt reflekterande uppsatsexempel den av. Men efter flera dagar bar den sorgen mig till klassikeravdelningen på skolbiblioteket. Trots att jag inte läst Pride and Prejudice på ett tag kommer den alltid att vara min favoritbok. Detta reflekterande uppsatsexempel om ämnet kreativt skrivande är vad du kan förvänta dig att se på högskolenivå. Förmågan att effektivt kommunicera mina tankar och känslor genom ord och uttryck tycktes vara lätt för mig. Jag insåg dock inte hur mycket mitt skrivande saknades förrän mina tankar och känslor kring skrivandet drevs nästan till bristningsgränsen genom min kurs i kreativt skrivande.


Att lära sig det bästa sättet att hantera tid var ett stort hinder för mig. Jag har alltid varit en förhalare. Men efter den första dagen i lektionen insåg jag att jag skulle behöva ändra mitt tänkande och förhållningssätt till läxor. Jag kunde inte helt döda den prokrastineringsvana jag utvecklade i gymnasiet, men jag lärde mig några välbehövliga tidshanteringsfärdigheter. Jag lärde mig också hur skrivande utan det hotande molnet av en deadline kunde öppna en kreativ dörr. En naturlig tänkare och författare i hjärtat, jag trodde att jag förstod kreativa uttryck och ordlek tills min professor gav mig mitt första betyg, personligt reflekterande uppsatsexempel. När jag tittade på det slående "D" på tidningen insåg jag att jag skulle behöva pressa mig själv hårdare och utforska djupet mitt skrivande kunde nå.


Jag har inte bara lärt mig att vässa mina tekniska skrivkotletter, utan jag har också tagit reda på hur jag kan gräva in i min kreativa själ för att se mina känslor och upplevelser på ett helt nytt sätt. Att gå längre än uppsatsen med fem stycken och helt utforska mina känslor om en situation eller handling var utmanande. Denna kreativa skrivarkurs fick mig att inse att det inte finns någon gräns för ord när det gäller att uttrycka något. Jag kan förmedla en enkel handling på miljontals olika sätt, och jag behärskar hur man utforskar var och en för att hitta perfektion i mina skrivna ord. Jag fick också ny flexibilitet i mitt skrivande genom att öppna mitt sinne för olika uttrycksområden.


Att uttrycka alla förändringar som den här klassen åstadkom i mitt skrivande är verkligen svårt. Men under de åtta veckor vi tillbringade tillsammans blev jag en mer kompetent författare. Inte bara innehåller mina ord mer djup och själ, utan mitt skrivande i sig har kommit in på en helt ny arena som jag inte insåg var möjlig. Genom att studera nya tekniker och undersöka andra tillvägagångssätt har jag nu en stabil grund och en robust skrivarsenal för framtida ansträngningar. Halva kampen för att skapa ett bra reflekterande papper är att hitta det perfekta ämnet att skriva om. Ditt ämne bör vara något som du upplevt, lärt dig eller växt från. Det kan också vara ett ämne som kräver att du tänker djupare på en plats eller bok. Reflekterar över ett personligt personligt reflekterande uppsatsexempel kan tyckas vara en lätt uppsats att skriva.


Men för att klara ditt reflektionspapper, dyk djupt in i dina känslor och välj ett ämne som utlöser en stark känslomässig reaktion. Om en reflekterande uppsats inte passar dig, försök att utforska mer om argumenterande uppsatserpersonligt reflekterande uppsatsexempel, inklusive tips för att föra övertygande argument. Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media. Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk. Hem Exempel Reflekterande essäexempel Reflekterande essäexempel. Kvinna gör personligt reflekterande uppsatsexempel skrivande.


Vad är reflekterande skrivande? Ton och struktur Självreflektion är en personlig upplevelse. Exempel på reflekterande uppsatser Nu när du har en förståelse för vad personligt reflekterande uppsatsexempel tar för att skriva en reflekterande uppsats, kolla in några exempel för inspiration. Min lillebror Detta uppsatsexempel är skrivet på mellan- eller gymnasienivå och reflekterar över ankomsten av ett yngre syskon. Men nu kan jag se hur smidningen genom dessa slingor hjälpte mig att rulla med de slag som livet oundvikligen ger. Den dagen Joel föddes tog min mamma mig med sig till sjukhuset istället för min pappa. Läsa min favoritbok Detta reflekterande uppsatsexempel om en favoritbok är något du kan hitta på mellan- eller gymnasienivå. Kreativ kommunikation Detta reflekterande uppsatsexempel om ämnet kreativt skrivande är vad du kan förvänta dig att se på högskolenivå, personligt reflekterande uppsatsexempel.


Exempel på personlig reflekterande uppsats det perfekta ämnet Halva striden för att skapa en fantastisk personligt reflekterande uppsatsexempel papper hittar det perfekta ämnet att skriva om. Några roliga, kreativa ämnen för självreflektion inkluderar: Ett slagsmål med en familjemedlem - Varför påverkade det dig? Vad förändrade det med dig? Det ögonblick du känner dig kär - Utforska känslorna som kommer med kärlek och hur den förändrar dig. En solnedgång - Vad är det med skönheten i en solnedgång som påverkar dig?





berättande essäer



Detta kommer att hjälpa alla i klassen att få en större förståelse för materialet. Eftersom läraren omfamnar sina roller som samarbetspartner och utbildare genom att: hitta effektiva sätt att ingjuta en känsla av spänning över att lära sig de idéer som presenteras. Haugen, Att förstå varför materialet är viktigt är när läraren når ut till studenten. På ett sätt kommer det att hjälpa dem att se hur de kan använda dessa idéer i den verkliga världen. Detta är ett av de största problemen med de flesta ämnen som presenteras, eftersom individer kommer att tycka att begreppen är tråkiga.


på grund av det faktum att de... Bibliografi Komma igång med din personliga undervisningsfilosofi. University of Minnesota. html Haugen, L. Att skriva ett uttalande om undervisningsfilosofi. Iowa State University. Personlig granskning av sociala medier Reflekterande observation Abstrakt konceptualisering Mest använda webbplatser Använda enheter Tid på dygnet med användning av en specifik webbplats Aktivt experimenterande Användningen av sociala medier beror på personliga intressen och prioriteringar. Det finns olika webbplatser, bloggar, innehållsgemenskaper och spelzoner som kategoriseras som internetbaserade sociala medier. Användarna av sociala medier inser ofta inte sina mönster och hur många timmar de spenderar på att använda sociala medier.


För att förstå användningsinformationen fördes en sjudagarsdagbok. Analysen av dagboksanteckningar gav en djupgående förståelse av situationen. Reflektion av observationer, bedömning av fynden och aktiva experiment presenteras nedan. Reflekterande observation: Sociala medier består av elektroniska verktyg, applikationer, webbplatser och olika community-baserade bloggar som lockar användarna. Användarna använder också sin e-post och kontaktnummer för att dela sin profilinformation med kontakter. Det är också ett medium som har... Sociala mediers utmaningar och möjligheter, Affärshorisonter, Vol.


Varje skolhandledare vet att förbättring av undervisning och lärande alltid är målet för varje skola, och att hitta rätt tillämpningar för framsteg mot bättre resultat bör vara en samarbetsstrategi som är unik för varje skolmiljö. Sammanfattningsvis är samarbete inte ett koncept som är unikt för utbildningsmiljön; Alla organisationer borde verkligen anamma idén om samarbete snarare än strikta hierarkiska strategier. Men när det kommer till utbildningsmiljöer är en administratör som arbetar i samarbete med lärare för att utveckla läroplaner, lösa problem, skapa starkare formler för lärande, en mycket bättre taktik än top-down ledarskap där krav och order är dagens regel.


orks Citerad McNair, D. Att utveckla en filosofi om tillsyn: Ett steg mot självförfattarskap. Ny vägbeskrivning för studenttjänster, nr. Silva, D. Samarbetshandledning i Yrkesutvecklingsskolan. Journal of Curriculum and Supervision, 16 4 ,... Verk som citeras McNair, D. Journal of Curriculum and Supervision, 16 4 , I kombination med min förmåga inom biologi, kemi och kalkyl, bestämde jag mig för att återgå till skolan och ta min sjuksköterskeexamen. Jag är på väg att inleda ett nytt kapitel och ett nytt experiment i mitt liv, mycket mer vågad än någon av de risker jag tog i min affärskarriär. Däremot tror jag att det kommer att finnas en stor korsning av kompetens mellan mitt tidigare och nuvarande yrke.


De långa timmarna, uppmärksamheten på andra på enstaka bekostnad av mina egna behov och den obevekliga strävan efter kvalitetsförbättring och förbättring av mina egna förmågor var relevanta i näringslivet och kommer att förbli viktiga inom omvårdnadsområdet. Dessutom kan den affärskunskap som var så hjälpsam för mig i min tidigare karriär också översättas till en sjuksköterskekarriär. Sjuksköterskor uppmuntras mer än någonsin att se över sitt arbete med ett kritiskt öga för kostnadsbesparingar, effektivitet och avfall... Personliga värderingar Andliga övertygelser och hälsopolicy Jag har tagit upp de flesta värderingar från mina föräldrar.


Jag värdesätter fred som ett centralt faktum i människors liv. Människor bör visa välvilja mot andra samtidigt som de binder för att begränsa konflikten om det inte är absolut nödvändigt. Individer borde ha lite kärlek i sitt liv. Jag tror att det att älska sig själv gör att människor kan avguda till medmänniskor. Futhe, att visa natur innebär att engagera sig i hållbara aktiviteter som präglar alla ceaturer. Kärleken till någon eller något och att få kärlek i etun indikerar en nivå av respekt. Jag tror att jämställdheten mellan kvinnliga och manliga aspekter och det onda och det goda är integala fenomen. Jag värdesätter respekt för livet och omfamnar mångfald som världen erbjuder.


Ökad mångfald... referenser och hälsovårdsutgifter i USA. Och Storbritannien. British Journal of Politics and International Relations 5 4 : Genom att förstå de politiska systemen bättre kan jag bättre förstå politiska beslutsfattares roll. En dag strävar jag efter att själv bli en politiker. Det har sagts att en bra läkare kan rädda människor men en dålig politiker kan förstöra livet för tusentals. Med tanke på att i mitt land är det få som studerar statsvetenskap, jag känner att mina studier i ämnet kan hjälpa mig att vara den sortens bra beslutsfattare vi behöver. Jag känner att livet är fullt av prestationer som, när de läggs ihop, kan utgöra en enorm fördel för samhället. Jag kan inte arbeta i USA på grund av villkoren för mitt studentvisum, men jag är stolt över mina prestationer i Hong Kong.


Jag hjälper mitt familjeföretag när jag är hemma. Vi är i plaståtervinningsbranschen och jag har hjälpt till på alla nivåer. Även baserat... SMCO-webbplatsen skulle fungera som ett portalbokmärke och jag kan återvända till den om jag behövde undersöka ett ämne och behövde genast veta en lista över alla stora affärstidningar, eller om jag behövde hitta flera sätt att kontrollera företagsdata på källor som ZDNet och Bloomberg Financial Market-rapporter. Jag kan se hur SMCO skulle vara ett användbart ställe att börja sammanställa material för en fallstudie. SMCO kommer också till nytta eftersom det skulle vara för krångligt att bokmärka alla länkar som erbjuds där.


Flera frågor om webbplatsen verkar dock nedslående. SMCO:s forskarskolelänkar är praktiskt taget oanvändbara. Istället för att erbjuda en lista över program och avdelningar, ger SMCO helt enkelt värdelösa länkar som till Kaplan GMAT Test Prep. Studenter på grundutbildning eller överföring skulle tycka att det är mycket mer användbart om de SMCO-listade universiteten... Referenser Academy of Management Online. Strategic Management Club Online. Personligt uttalande Under mitt tredje år av mina grundstudier i matematik kämpade jag för att hålla mig uppmärksam på mina obligatoriska kurser. Även om jag tycker mycket om matematik och matematikteori, upptäckte jag att mycket av min akademiska tid ägnades åt att studera teorier och abstrakt material.


Jag upptäckte också att jag inte kunde diskutera mitt arbete med många av mina vänner utanför min huvudämne eftersom ämnena inte var relaterbara. Efter att ha upplevt en del djup frustration under min första termin, anmälde jag mig till en Operations Research-kurs och från första dagen i lektionen, och jag gillade kursmaterialet och de mycket praktiska matematiktillämpningar vi diskuterade och läste om. Jag började lära mig om ämnen som kopplade matematisk analys till konkreta frågor inom finans- och teknikindustrin, och för första gången såg jag hur mina kurser relaterade till många aktuella händelser. Mitt nästan perfekta betyg i kursen... Personlig barndomsberättelse från Kuba Det är en kväll som jag förmodligen aldrig kommer att glömma.


Min syster och jag hade flugit in till Kuba för en Quinceanara, som är 15-årsfesten för en ung kvinna av Latina härkomst. Vi var väldigt glada eftersom tjejen vars fest det var en nära vän till både min syster och jag samt till vår utökade familj på Kuba. Jag minns att min syster såg riktigt vacker ut den kvällen. Hon bar en lila prickig klänning med en spetsklänning som utvidgades nertill. Möjligen hade min syster samma tanke eftersom hon av någon anledning bestämde sig för att dricka alkohol för första gången... Sporttävling Det var en vacker sommar, när jag tänkte på junior-VM i Bukarest, jag var väldigt nervös och mina ben kändes bokstavligen som om de vägde en miljon pund vardera.


När jag klättrade upp för trappan och klev på mattan kändes det som om jag klev på en gigantisk Tempurpedic-madrass. Mina fötter sjönk in och mitt hjärta slog en snabbare mil i minuten. Jag visste att nästa sak att göra är att läsa min dagliga bekräftelse före varje match och detta skulle lugna mig. Detta var dock världsmästerskapen, den största etappen som en pojke på mellan 17 och år kunde brottas på i världen. Jag visste att det kommer att bli en stor utmaning att gå in i matchen eftersom jag mötte en tvåfaldig världsmästare som hade samlat på sig mycket erfarenhet på fältet. Personlig och professionell ansvarsskyldighet Personlig tillväxt och utveckling Begreppet professionell sjuksköterskeansvar har definierats av professionella sjuksköterskeorgan och behörighetsorgan för sjuksköterskeutbildning som en väsentlig faktor som ligger till grund för yrkesutövning.


Som sjuksköterska inser jag detta faktum och tar ansvar och ansvar för alla beteenden och handlingar som uppvisas, från min sida, på arbetsplatsen. Dessutom har jag förstått behovet av att bedöma mig själv, sträva efter att förbättra min praktik och kontinuerligt uppfylla läranderesultat som jag bestämmer. Slutligen försöker jag upprätthålla mitt fysiska, känslomässiga och psykologiska välbefinnande för att på ett effektivt sätt kunna utöva CRNC, etiskt uppförande och praktik. I det här yrket har jag förvärvat färdigheter för att verka inom gränserna för mina personliga kompetensnivåer, den juridiskt accepterade praktiken, och alla tillämpliga lagar.


Att agera för att stödja säker, etisk och korrekt patientvård faller under mitt personliga och professionella omvårdnadsansvar samt CRNC, engagemang i... Bibliografi Bell, L. Reflektion i personlig och professionell utveckling. Campbell, C. Advance Practice Sjuksköterskeroller. pdf CRNBC. Standard 1: Professionellt ansvar och ansvarighet. aspx Savrin, C. Tillväxt och utveckling av rollen som sjuksköterska runt om i världen. J Pediatr Health Care. Personlig social status Social status kan definieras som referens, prestige eller ära som tillskrivs en individs personlighet eller position i samhället.


Det skulle kunna uppnås på grund av familje- eller rasbakgrund; eller genom medfödd förmåga eller livsprestationer. Några andra faktorer som avgör ens sociala status inkluderar kön, yrke, religion, livsstil och utbildning. Även om kultur vanligtvis definieras som ett sätt att leva för en grupp människor inom en geografisk miljö, men det finns också en individuell nivå av kultur som kallas personlig kultur. Det är vanligt att ens kultur övervägande är... Att lära sig läsa Mitt tidigaste minne av att lära mig läsa kommer från att titta på tv.


Som ett litet barn tyckte mina föräldrar att det var bäst att lämna mig och mina syskon framför tv:n för att fungera som barnvakt. Från dessa erfarenheter tror jag att jag lärde mig själv att läsa. Seasme Street och The Electric Company, två program som sändes på allmän TV under hela dagen fungerade som dagliga interjektioner av läslektioner som troligen var utformade för detta ändamål. Jag kan också minnas andra pedagogiska tv-program som Mr. Rogers' Neighborhood och The Great Space Coaster som andra källor till läskunskap. Dessa upplevelser att sitta framför tv:n fungerade bara som en impuls till mitt lärande. För mig känns läsning som en färdighet som måste övas, och denna färdighet kan finslipas eller entropi beroende på hur ofta...


Motivation är ett komplext fenomen som kan vara svårt att definiera. Det gäller även ett stort antal olika situationer och faktorer. Det är en intern process och som sådan kan den inte direkt observeras av en tredje part. Forskare kan indirekt observera motivation genom konsekvenserna av en individs handlingar, men de faktiska processerna som motivation representerar kan inte direkt kännas till - endast de beteenden som är ett resultat av motivationsprocessen. Därför är det svårt att veta exakt vad som utgör motivationsprocessen i någons sinne. Motivation är den interna processen som beskriver någons ambitionsnivå som leder dem till att visa beteenden som är direkta mot något mål eller mål.


Eftersom det finns ett mål eller mål som är satt, är åtminstone en del av processen medvetet utformad. Till exempel måste människor medvetet sätta upp ett mål som i de flesta fall tar... Human Enterprise The First Issue 3 Personal Effectiveness Ledareffektivitet Andra nummer 8 Personlig effektivitet Ledareffektivitet Karriärutvecklingsplan Syftet med denna rapport är att fundera över två organisatoriska problem som har inträffat och reflektera över orsakerna och lösningarna på problemen i efterhand. Denna övning är avsedd att fundera över bakomliggande orsaker och orsakerna till detta problem.


Den syftar till att tyda hur jag kände mig personligen och hur frågan var indikativ för personlig och ledarskapseffektivitet, så att en karriärutvecklingsplan kan utvecklas baserat på dessa reflektioner. Detta är en reflekterande rapport för handling som först beskriver personlig effektivitet och sedan chefseffektivitet baserat på analysen av dessa frågor på grunden av Gibbs reflektionsmodell. Den första frågan Den första frågan har varit att anställda inte kan skriva effektiva rapporter till sina chefer, vilket betyder att... Referenser Applegate, L. Farlen, W.


Företagsinformationsstrategi och ledning. NY: McGraw Hill. Gibbs, G. Lärande genom att göra: En guide till undervisnings- och inlärningsmetoder. Geogrpahy Discipline Network. Piket, L. Kompetenser och chefseffektivitet: Att sätta kompetenser i arbete. Offentlig personalledning, Ulrich, D. Mänskliga resurser: Nästa agenda för att skapa mervärde och leverera resultat. Boston: Harvard Business Press. sjuksköterskeklass styrkor svagheter. svara på frågor. kapitlet om personlig bedömning lärde ut styrkor? Välj din största styrka diskutera plan fördelar termin? Bedömning av områdens svagheter? Välj en svaghet som ger svårigheter skolan, brain storm sätt kompensera termin.


Personlig reflektion: Styrkor och svagheter En personlig styrka som jag alltid har varit stolt över på ett personligt plan är min förmåga att förstå människor. Jag är alltid den vän folk kommer till för att få råd och vägledning. Jag har fått höra vid många tillfällen att jag är bra på att få människor att känna sig bekväma och tillfreds. Detta kan kallas "emotionell intelligens". Även när jag måste berätta en hård sanning för en vän vet jag att jag inte ska avslöja mina känslor när den personen är "nedåt" och inte är mottaglig för förändring. Jag är bra på att lösa konflikter mellan vänner eftersom jag kan... Jag har märkt att även om alla typer av social lek för barn med autism har vissa fördelar, ibland när barn med ASD leker med varandra, kan de ibland förstärka vissa negativa hanteringsmekanismer.


Till exempel är det mycket vanligt att ha sensoriska problem hos barn med autism. När ett barn skriker när en ballong poppar eller när en bullrig motorcykel kör förbi servicecentret, även om de andra barnen inte reagerar initialt, kan de börja göra det bara för att ett barn i rummet har en härdsmälta. Alla barn med ASD har olika sensoriska problem och ibland kan de förvärva mer snarare än att bli mer desensibiliserade som ett resultat när de bara interagerar med sina ASD-kamrater. Rent praktiskt avser jag att upprätthålla medvetenheten om eventuella tendenser från min sida till motöverföring genom att vara medveten om varje tendens att tänka på klienter mellan sessionerna på något annat sätt än i direkt anslutning till deras kliniska problem.


Vid första tecken på eventuell risk för motöverföring skulle jag överväga att avbryta relationen och hänvisa patienten till en kollega. Vilka egenskaper har du som gör dig till en effektiv psykolog? Jag tror att min viktigaste personliga egenskap som kommer att göra mig till en effektiv psykolog är empati, eftersom jag verkligen bryr mig om andra människor. Jag tror att jag är samvetsgrann och... Referenser Gerrig, R, och Zimbardo, P. Psykologi och liv. Upper Saddle River, NJ: Pearson. Krasner, M. McWilliams, N. Psykoanalytisk psykoterapi: En utövares guide. New York: Guilford.


Denna kurs har spelat en avgörande roll i min professionella utveckling inom organisationsledning. En av de viktigaste lärdomarna jag fått från kursen handlar om hantering av förändringar i en organisation. När jag reflekterar över insikterna från kursen har jag lärt mig om förändringshantering och funnit några läsningar, resurser och uppgifter till hjälp i denna process samt några som inte engagerat mig fullt ut. Men jag känner också att det finns vissa aspekter av förändringsledning som jag fortfarande behöver veta mer om och forska djupare efter den här lektionen.


Innan jag genomförde den här kursen visste jag att förändringsledning är en relativt komplex process som är svår att genomföra. Jag trodde att... personlig etisk ledarskapsprofil som beskriver din egen MOAL KOMPASS, som styr ditt beteende och handlingar och beslutsfattande. Beskriv de grundläggande etiska teorierna och begreppen som ligger till grund för din MOAL COMPASS. Jag är chef i en position i United Health Care. En chef inom den offentliga eller ideella sektorn kan betraktas som en person med vision. En bra chef är driven och engagerad i att nå sina mål och vision.


Chefer är katalysatorn inom organisationen som ansvarar för att fokusera sin uppmärksamhet på problem som måste åtgärdas och för att ta itu med den aktuella situationen. Detta påminner mig om Coopers behandling av chefsansvar där han skriver att det finns tre nivåer av ansvar: objektivt ansvar - där tydliga förväntningar och redogörelser för ansvarsskyldighet finns på varje nivå i organisationen; subjektivt ansvar -- lagkamrater i organisationen är involverade i organisatoriska beslut och beslutsfattande; förhöjer det objektiva och subjektiva... Referenser Cooper, T. The Responsible Administrator: An Approach to Ethics for the Administrative Role, 5:e upplagan.


San Francisco: Jossey-Bass. Sharp, B. Managing in the Public Sector: A Casebook in Ethics and Leadership. Pearson Education, Inc. Hoffman och Moore rekommenderar utbildning och kommunikation som en del av implementeringsplanen för att förbättra etiskt beteende. Därför, även om andra värden inte beaktas, kommer åtminstone de viktigaste att beaktas under problemlösningsprocessen. Tillämpningar Jag tror starkt på min närmaste chefs etiska ledarskapsförmåga. Som vi alla vet uppstår inte stort ledarskap i ett vakuum. Mycket ofta är det genom att observera beundransvärda ledare som människor lär sig att bli bra ledare i sin egen rätt. Därför har jag ägnat en del åt att observera den mest inspirerande ledaren i min utvalda organisation: min chef.


Han vet när han ska delegera och när han ska ta kontroll; han vet hur man motiverar anställda genom en balans mellan belöning och tillrättavisning; och…. Referenser Baker, T. En utforskande undersökning av effekterna av lagsammansättning på moralisk orientering. Journal of Managerial Issues, 15 4 , htm Forte, a. Locus of control och chefers moraliska resonemang. Journal of Business Ethics, 58, 3 Frank, R. Southern Economic Journal, 63 1 , Personal Rules for Success in College and Life. Jag har alltid konkreta mål. Jag jagar mål. Jag jagar framgång. Jag jagar prestationer. jag jobbar hårt. Jag välkomnar utmaningar.


Jag lär mig av utmaningar. Jag lär mig av andra. jag läser mycket. Jag skriver mycket jag följer en att göra-lista och mina scheman. Jag håller en balans mellan arbete och studier. Jag dyker upp på lektioner och möten i tid. Jag är med och ställer frågor i klassen. Jag deltar i fritidsaktiviteter. Jag jobbar alltid med mina svagheter. Jag avsätter tid för fritid. Jag upprätthåller en hälsosam livsstil. Jag har en nära relation med min familj och mina vänner. Jag strävar efter det bästa. Medan jag samlade den här listan från toppen av mitt huvud, och tänker på regler som jag vill följa och tror kommer hjälpa mig att nå framgång på college och i livet, är det svårt för mig att välja... Att ljuga är kanske ett av de vanligaste felen vi praktiskt taget alla begår under vårt liv.


Det kan till och med vara sant att säga att det är mänsklig natur att ljuga. Tyvärr, även om det kan vara bra eller dåligt att ljuga beroende på den aktuella situationen, eller beroende på vem du frågar, bortser vi vanligtvis från vilken inverkan våra lögner kan ha på inte bara de som ljuger för, utan också oss. Även de mest triviala lögner kan få allvarliga oväntade konsekvenser. Som individ ser jag mig själv som en rak och ärlig person. Detta är ett värde som jag har efterliknat från min far sedan barnsben. Min far har alltid lärt mig vikten av uppriktighet och sanningsenlighet.


Jag har…. Till exempel kan en persons ögon ofta förmedla ett mycket mer levande budskap än ord och gör det ofta; Kompletterande: de kan lägga till eller komplettera ett verbalt budskap. En chef som klappar en person på axeln förutom att ge beröm kan öka budskapets genomslagskraft; Accent: icke-verbal kommunikation kan acceptera eller understryka ett verbalt budskap. Att dunka i bordet kan till exempel understryka ett meddelande. arry, nd VI. arry, nd; omskrivet... Bibliografi Utveckla effektiv kommunikationsförmåga Intelligent liv på webben - Buzzle. html Hills, P. Och McLaren, Margaret Communication Skills - en internationell recension.


läraren, att förstå vikten av att stödja och uppmuntra konstruktiva barns lekar, både inomhus och utomhus, var nyckeln. Genom praktisk erfarenhet fick jag chansen att engagera mig i barns lek med förstaklassare. Det som fångade min uppmärksamhet mest var vilken roll inomhus spelade för barnens kognitiva utveckling. Till exempel, när jag tittade närmare på barns lek, kunde jag se att den gjorde mer än att bara stimulera fysisk, social-emotionell och kreativ tillväxt. Jag upptäckte också att lek är det primära sättet på vilket barn kan upptäcka världen, undersöka dess egenskaper och konstruera en acceptans för hur världen fungerar.


Ett exempel var när jag såg en liten grupp barn som lekte i blockdelen och konstruerade med plastblock. De börjar med att försöka sätta olika former och storlekar av enhetsblock ovanpå varje... Referenser Australia Government Department of Education. The Early Years Learning Framework för Australien. Council of Australian Governments. Carr, M. Bedömning i tidiga barndomsmiljöer: lärande berättelser. London: Chapman. Grieshaber, S. Att avbryta stereotyper: Undervisning och utbildning av små barn. Tidig utbildning och utveckling, 23 9 , Hertzman, C. Att göra tidig barnutveckling till en prioritet: Lektioner från Vancouver. Ottawa, Kanada: Center for Policy Alternatives. Mångfaldsmedvetenhet Vi har alla fördomar och stereotyper, och att bli medveten om dem är ett avgörande steg mot att minimera eller eliminera dessa hinder för förståelse.


Jag är uppfostrad att tro att vi var en tolerant familj, men i efterhand kan jag se att mina föräldrar hade ärvt fördomar och övertygelser om andra etniska grupper. De i sin tur vidarebefordrade dessa fördomar och övertygelser till mig, om än på ett omedvetet sätt. Förutom föräldrarnas influenser ledde sociala och grupptryckningar mig också till att internalisera stereotyper och föreställningar om olika etniska grupper. Fördomar och stereotyper om kön har också påverkat mitt sätt att tänka kring sociala normer. Ärlig självförfrågan relaterad till mångfaldsfrågor kommer att hjälpa mig att navigera genom en otroligt heterogen värld.


Jag är en afroamerikansk kvinna, atletisk i byggnaden men mjuk i hjärtat. När jag var tolv insåg jag att jag var annorlunda än mina vänner. Medan alla mina flickvänner... Wellness Inventeringarna Inventeringar och självreflektionsundersökningar kan vara oerhört användbara för att uppmuntra ärlighet och självmedvetenhet. "Är du utbränd? "Emotionally Healthy Church Inventory" är bredare till sin räckvidd, med hänsyn till ens andliga, känslomässiga och kognitiva sinnestillstånd. Dessa sinnestillstånd bidrar också till personligt välbefinnande såväl som till ens förmåga att tjäna samhället. Mina resultat av dessa två inventeringar visar att även om det kan finnas vissa områden av tillväxt som är nödvändiga, är mina övergripande känslomässiga och andliga tillstånd friska. Undersökningen innehåller flera frågor relaterade till saker som utmattningskänslor, sömnstörningar, att känna sig frustrerad och känna sig tom.


Referenser "Är du utbränd? Arbetsstress och utbrändhet bland sjuksköterskor. Inom patientsäkerhet och kvalitet. Det känslomässigt sunda kyrkoinventariet. Det sista steget är att få biträdande direktörens godkännande. Om andra hinder uppstår kommer jag att söka enkla lösningar som jag kunde göra med denna barriär XI. Till vem kommer ditt slutprojekt att skickas in? Har han eller hon kommit med input eller kritik på vägen? I så fall, vad var det och hur reagerade du? Detta projekt kommer att lämnas till biträdande direktören, eftersom hon är mer lättillgänglig och tillgänglig för att diskutera problem. Biträdande direktören hade en "öppen" workshop där eleverna både såg mot och fruktade resultatet på grund av kritik mot dem.


Att identifiera rätt incitament som kommer att stödja det stora utbudet av anställdas incitament och belöningsprogram som används idag, som kommer att tilltala alla nivåer inom organisationen och som är lätta och effektiva att administrera kan tyckas praktiskt taget omöjligt", säger Springbok Services Annotated Outline Grading Checklist ubric Aktivitetsmöjliga poäng... Referenser Payne, Julia, Utveckla exekutiva tänkande färdigheter. HR Management. Elmit, Chris, , Hör du mig? Springbok tjänster. HR-ledningsanställdas incitament, erkännande och belöning fallstudie. Personal Matter" av Kenzaburo Oe Fatalism and Destiny i "A Personal Matter" av Kenzaburo Oe Skillnader i kultur har ständigt påverkat litteraturverken bland författare över hela världen.


Afroamerikanska författare skriver om rasfördomar och orättvisor med diskriminering i ett övervägande vitt amerikanskt samhälle. Amerikanska författare fokuserar samtidigt på frågan om individualism och samhällets roll i att förstärka eller avskräcka denna ideologi. Dessa författare talar särskilt om sina erfarenheter som återspeglar den österländska kulturella erfarenheten, och en analys av verk av författare från de österländska samhällena och kulturerna återspeglar en helt annan uppfattning om livet och livet. Ta som exempel Kenzaburo Oes arbete med titeln "A Personal Matter. Dessa författare tillägger att med avseende på denna exemplariska ledarskapskvalitet, "Även om det fanns en betydande skillnad mellan kön, bedömde både män och kvinnor att utmana processen som sin minst utvecklade ledarskapsförmåga.".


Detta innebär också att människor måste vara villiga att ta personliga och professionella risker, inklusive att tala för vad de tror på arbetsplatsen, men de kostnads-nyttoanalyser som rutinmässigt används av vinnare kan hjälpa till att fastställa ramarna inom vilka sådana strävanden är möjliga. Sådana intuitiva beslut kan vara värdefulla på arbetsplatsen när någons erfarenhet och intellekt kombineras för att ge konsekvent positiva resultat, men det är rimligt att antyda att många framgångsrika företagsledare tar sin tid på att formulera beslut om många av de komplexa frågor de möter på en dag- i dag, men i vissa fall är tiden avgörande och det som "verkar mer rätt" kommer att behöva göra. Människor med finjusterade sinnen... Referenser Adams, T. Ledarskapspraxis och effektivitet bland grekiska studentledare.


College Student Journal, 34 2 , Goleman, D. Arbeta med emotionell intelligens. New York: Bantam Books. Intagliata, J. Utnyttja ledarskapskompetenser för att skapa ledarskapsvarumärke: Skapa särprägel genom att fokusera på strategi och resultat. Human Resource Planning, 23 3 , Ledarskap gedigen förståelse för ledarskaps begrepp och ramverk är avgörande för alla i en ledarskapsposition som hoppas kunna utvecklas som en effektiv och framgångsrik ledare. I denna artikel kommer jag att grundligt undersöka ledarskapsbegreppen från ett antal källor, inklusive Terry Pearces bok, Leading Out Loud: The Authentic Speaker, the Credible Leader.


Utifrån min förståelse för dessa begrepp kommer jag att skapa en personlig ledarskapskommunikationsplattform för min tjänst som biträdande rektor. Terry Pearce beskriver ett ramverk för att utveckla en effektiv plattform för kommunikation inom ledarskap i Leading Out Loud: The Authentic Speaker, the Credible Leader. Denna plattform innehåller fem huvudkomponenter som Pearce anser är avgörande för framgång. Dessa komponenter är: 1 etablera kompetens, 2 bygga förtroende, 3 skapa delade sammanhang, 4 deklarera och beskriva en övertygande framtid, och 5 engagera sig. Först i processen med ett ramverk för effektivt ledarskap...


Referenser Baldoni, John. Det är the Real Thing: Äkthet. Darwin Magazine, februari html Baldoni, John. Låt ditt folk veta. Darwin Magazine, januari html Henslee, Elaine B. Artikel ett. Ledare kommunicerar en övertygande vision om framgång. En Philadelphia-berättelse: medborgerligt engagemang och ambitiös systemomfattande reform. Att inte fira jul och inte ha ledigt från skolan för persiska religiösa högtider har alltid fått mig att lägga märke till det faktum att jag är "annorlunda. Det tog mig ganska lång tid att komma till denna insikt och att fullt ut acceptera min kulturellt mångfaldiga identitet som persisk-amerikan, men nu när jag har det inser jag att mångfalden jag kämpade med i min ungdom faktiskt har gett mig en stor fördel i det moderna samhället.


Jag är redan förberedd och väl rustad inte bara för att "hantera" kulturell mångfald, utan för att aktivt engagera mig och navigera i en värld där det är vanligt. Att lära sig att inte bara tolerera utan att utnyttja kulturell mångfald på arbetsplatsen kan vara mycket svårt. Till och med något som anses vara standard av många... Referenser Carnevale, en. Under, J. Konsten att persisk musik. New York: Mage publishing. Jag påminner mig alltid om detta nu, särskilt att jag nu har ett större ansvar. Känslan av ansvarighet. När jag befinner mig i tider av utbrändhet tänker jag bara - folk litar på mig, jag litar på dem, så vi får inte svika varandra. Det blev ett personligt mål för mig att inte svika alla mina arbetskamrater. Efter min tid som kassörska hade jag även min del av arbetet på smörgåsstationen och hade värdefull erfarenhet på matberedningsområdet och på underhållsenheten i butiken som ansvarar för att ta hand om hela restauranganläggningen.


Under min tid i dessa områden lärde jag mig mycket som onekligen inte bara skulle hjälpa mig att hålla restaurangen igång och blomstra, utan också berika min personliga restaurangkunskap. Att ha kunskap om sådant innebär en personlig fördel även när jag inte jobbar, speciellt människors kompetens. Jag insåg att jag kunde använda mig av sådan kunskap när jag är med vänner eller familj eller andra sammankomster och liknande. Dessutom, vem vet? Kanske skulle all denna kunskap inom en snar framtid komma till nytta när det är dags att öppna en egen restaurang. Jag ser min befordran till chef som min största prestation hittills, en av höjdpunkterna i mitt liv, både professionellt och personligt.


Det hade inte varit möjligt om det inte hade varit för mina motgångar, insikter, små gupp, lärdomarna och inlärda färdigheter, hårt arbete, tålamod och naturligtvis mina kollegor som alltid har varit snälla och förstående. Allt som jag har gjort, offren, de gick inte till spillo. Dessutom tror jag nu mer än någonsin att beslutsamhet, hårt arbete, vilja att lära och tålamod kommer att ta en person dit han vill gå. Men trots denna prestation vet jag att jag fortfarande har en lång väg kvar att gå, mycket att lära och uppleva. Jag har inget emot att göra cykeln om och om igen så länge jag vet att jag älskar det jag gör och så länge det kommer att bana väg för ännu mer personlig tillväxt och professionella prestationer.


I din personliga reflekterande uppsats bör du kunna uttrycka de starka känslor du kände i en livsförändrande händelse i ditt liv. Men om du inte hittar skrivorden för att berätta din historia, tveka inte att be om hjälp. En spökskrivartjänst som CustomEssayMeister ger studenter som inte är skickliga författare en chans att uttrycka sig vackert i uppsatser som personliga reflekterande uppsatser. Våra spökskrivartjänster utförs av professionella skribenter som har expertis i att skriva för olika studieområden. Om du är en av många studenter som kämpar i akademiskt skrivande är CustomEssayMeister svaret på ditt problem. Tveka inte att skicka ett meddelande till oss, vi hjälper dig gärna.


Hemblogg. Personlig reflekterande uppsats.

No comments:

Post a Comment