Tuesday, March 15, 2022

Essä om mångkultur

Essä om mångkultur



Den internationella slavhandeln inledde flera fler afrikanska etniska grupper, om än i träldom. Relaterade ämnen. Genom att komma bortom skillnaderna har vi en bättre chans att lyckas än vi gör om vi hyser... Mediareaktion Ordprocessen: Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Som sådan har "amerikansk" litteratur utelämnat stora delar av den litterära traditionen i Amerika, helt enkelt genom att misslyckas uppsats om mångkultur kvalificera den som amerikansk litteratur, uppsats om mångkultur. Sammanfattningsvis anser jag att det bör finnas en balans mellan förståelsen att kultur är viktig, men också att olika kulturer står inför olika utmaningar i världen.





Skapa ett citat om uppsats



Å andra sidan tycks mångkulturalism vara automatisk när det gäller att medge splittring Werbner. I mångkulturella samhällen tillkallar frågor om partiskhet och rasism alltid politiska ledare vars maktbas är beroende av splittring. Detta strider mot kosmopolitiska samhällen, som anser att splittringen är ovärldslig och oförskämd. Medan ett samhälle fortsätter att öppna upp sina sår, tenderar det andra att låta sina sår uppsats om mångkultur läka av sig själva. Det betyder att det ena samhället är hälsosamt medan det andra är ohälsosamt. Mångkultur finns. Detta har Libanon och USS bevisat. Under apartheidtiden var Sydafrika baserat uppsats om mångkultur mångkultur, där makten delades på ett ojämnt sätt.


Det är inte nödvändigt att mångkulturella samhällen är dömda att misslyckas, men det är vanligt att de flesta av dem inte tål testet av uppsats om mångkultur Werbner, slutsats Kosmopolitism och mångkulturpolitik har varit starka indikatorer på starka samhällen. Medan man reflekterar... Referenser Ang, I. Multiculturalism in Crisis: The New Politics of Race and National Identity in Australia. Topia: Canadian Journal of Cultural Studies 2, Delanty, G. Den kosmopolitiska fantasin: kritisk kosmopolitism och social teori. The British Journal of Sociology, 57 1 Leeman, Y. Jämför: A Journal of Comparative Education, 36 1Rizvi, F. Epistemic Virtues and Cosmopolitan Learning Radford Lecture, Adelaide Australien 27 november The Australian Educational Researcher, 35 1 Multiculturalism Termen multiculturalism kan ges på två breda sätt uppsats om mångkultur definition.


I sin bokstavliga betydelse hänvisar multikulturalism till en situation där en viss kultur av intresse råkar ha mer än två kulturer i sig, uppsats om mångkultur. Vissa samhällen är kända för att ha mer än en kultur i sig. Dessa är mångkulturella gemenskaper. Mångkulturalism har också en beskrivande definition där termen definieras som en situation av mångfald av kultur som avbildas av en skola, institution, organisation eller någon annan plats där medlemmar av olika kulturer uppsats om mångkultur kunna mötas och samexistera som en diversifierad gemenskap. Den andra definitionen av mångkultur kallas en normativ definition. Denna definition tar mångkultur som en samling ideologier och policyer, som används för att främja institutionalism eller mångfald.


med denna definition och betydelse, ådrar sig mångkultur till en station där människor är fria att ha individuella uttryck. Denna definition av mångkultur... Verk citerade Chamoiseau, Patrick, Rose-Myriam Rejouis och Val Vinokur. Solibo magnifik. New York: Vintage Books, Hida-yat, S-a-diq. Den blinda ugglan. Richmond: Alma Classics, Modood, Tariq. Cambridge: Politik, mångkultur USA är en mångkulturell nation, uppsats om mångkultur. Redan innan européerna landade på amerikanska stränder var kontinenten mångkulturell, eftersom indianer består av hundratals olika språkliga och stamgrupper. De europeiska nybyggarna kom i sin tur från olika europeiska nationer: de tidigaste nybyggarna kom från Storbritannien och Frankrike, och senare från Tyskland och Nederländerna, uppsats om mångkultur.


Den internationella slavhandeln inledde flera fler afrikanska etniska grupper, om än i träldom. Under den industriella revolutionen fick ekonomiska möjligheter massor av nya invandrare från Europa att flytta till USA. I slutet av artonhundratalet och början av nittonhundratalet, uppsats om mångkultur, invandrare från Östeuropa och Irland bidrog särskilt till den mångkulturella mix som präglade USA. Den stora etniska och kulturella mångfald som fanns vid förra årsskiftet uppsats om mångkultur fick människor att börja hänvisa till USA som en "smältdegel", där folk från olika nationer...


Verk som citeras 'Multikulturalism. maj online uppsats om mångkultur. Kanadensiskt arv. En studie undersökte könsrollerna förknippade med socialt stöd hos boende på äldreboende. Syftet med studien var att koppla kopplingen mellan könsidentitet och vilja att engagera sig uppsats om mångkultur sociala stöd. Studien undersökte 65 invånare på vårdhem i Michigan för civilstånd inklusive om man var änka, skild eller aldrig gift kontakt med vänner och familjemedlemmar, och förlovning eller tillbakadragande från social aktivitet. Studien markerade en signifikant könsskillnad när det gäller socialt stöd, eftersom den stora majoriteten av männen är gifta jämfört med kvinnor.


Socialt stöd i vårdhem... Könsskillnader i socialt stöd i vårdhem. Academy for Health Services Research and Health Policy, Health, double jeopardy och kultur: användningen av institutionalisering av afroamerikaner. Gerontologen, 33 3 Könsskillnader i användning på vårdhem, sjukhus och hospice under det sista levnadsåret. html Castellanos, V. Mat och näring på äldreboenden. Generationer, 28 3 Multiculturalism in American Literature Traditionellt amerikansk litteratur som den är uppsats om mångkultur i skolor, har bestått av texter komponerade av vita, manliga, protestantiska författare som har accepterats i den österländska kanonen.


Som sådan har "amerikansk" litteratur utelämnat stora delar av den litterära traditionen i Amerika, helt enkelt genom att inte kvalificera den som amerikansk litteratur. Detta har dock börjat förändras, eftersom verk från andra amerikanska kulturer börjar få framträdande plats, och uppsats om mångkultur betraktas med samma seriösa studie som har givits till delar av den traditionella kanonen. Konceptet med en övergripande amerikansk kultur hade effektivt vittjat bort andra former och stilar av litteratur, komponerade av otroligt distinkta subkulturer Jay Men studiet av amerikansk litteratur går nu mot ett mer inkluderande, expansivt sätt att omfamna det mångkulturella arvet. Amerika består av en mängd olika grupper, många med sina egna tydliga kulturer och...


Verk Citerad Jay, Gregory. Viktor får betydelse när han blir uttagen till Triwizard Champion och detta skapar spänningar mellan Krum och Harry. De två kunde ha låtit spänningar växa mellan dem men de är tillräckligt olika för att de inte gör det, uppsats om mångkultur. Harry tycker inte om rampljuset som uppsats om mångkultur som Krum gör och de två uppsats om mångkultur försök att underminera varandra. Hile Krum är initialt arg över att Harry är mästare, de två bildar så småningom en vänskap. Krum är en begåvad idrottare medan Harry föddes till att vara stor; de vet och förstår detta om varandra och det är därför de kan vara konkurrenter utan att bli fiender, uppsats om mångkultur.


Harry Potter and the Goblet of Fire växer med karaktärerna genom att det ger dem möjligheter som vi alla möter vid ett eller annat tillfälle. Genom att komma bortom olikheter, uppsats om mångkultur, vi har en bättre chans att lyckas än vi har om vi hyser... Verk Citerade Blake, Andrew. Harry Potters oemotståndliga uppgång. New York: Verso Books. Clark, uppsats om mångkultur, Leilani. GALE resursdatabas. Information hämtad 14 mars, com Rowling, J. Harry Potter och den Flammande Bägaren. New York: Scholastic Books. specifikt fokuserar den myndigheternas uppmärksamhet på personer av en viss ras och trosbekännelse, i direkt motsats till konstitutionen, uppsats om mångkultur garanterar lika rättigheter och möjligheter för alla.


Som sådan är lagen en manifestation av de underliggande rasmässiga attityderna som fortfarande är mycket utbredda i Förenta staterna idag. Faktum är att den återigen avslöjar vad uppsats om mångkultur bli osynliga i dessa attityder: att amerikaner som tror sig vara fördomsfria är villiga att ge upp varje grundläggande amerikansk princip om jämlikhet för en syndabocks skull. o, enligt Patriot Act har många laglydiga araber och muslimska amerikaner blivit måltavlor, förtalade och antas hysa terroristavsikter mot sitt land. The Patriot Act, tillsammans med den nyare Patriot Essä om mångkultur II, har därför varit målet uppsats om mångkultur mycket kritisk uppmärksamhet. Men majoriteten av amerikaner verkar se det som svaret på problemet med terrorism, oavsett dess del...


Källor American Civil Liberties UnionOct. Stoppa New Patriot Act. html Cannon, Lou. American Travesty: Hur rättvisan misslyckades Rodney King-polisen. Nationell granskning. Onlinedatabas: FindArticles. com Galernter, David. Den verkliga historien om Orenthal James - O. Simpson mordrättegång, uppsats om mångkultur.





uppsatsvapenkontroll



På senare år har rasism blivit ett problem för många kulturer. Det gäller särskilt afroamerikaner och vissa andra etniciteter. Mångkultur syftar till att bekämpa rasism som leder till en värld full av respekt för andra människor utan hänsyn till deras etniska eller rasistiska ursprung. På så sätt är mångkultur på många sätt fördelaktigt för världssamhället. Anhängare av multikulturalism anser att det är ett mer tolerant och respektfullt system, där de sociala och kulturella frågorna ofta antas av andra nationer. Man tror att någon kultur inte kan definieras på grundval av folks ras eller religiös tillhörighet.


Tvärtom, en kultur är ett resultat av olika faktorer som ständigt utvecklas och förändras tillsammans med den ständigt föränderliga värld som människor lever i. Men om man ska titta på fenomenet mångkultur ur ett annat perspektiv, blir det tydligt att det finns ett antal nackdelar. Motståndarna till multikulturalism är av åsikten att ett stort antal olika kulturer i princip inte kan samexistera fredligt och påverkar varandra på ett negativt sätt. De anser att varje kultur bör ha sin egen identitet som ofta kränks av fenomenet multikulturalism. Det hävdas att på grund av detta fenomen har olika kulturer förlorat sin identitet och inte blivit något annat än en blandning av olika kulturer med sina egna värderingar och övertygelser.


Motståndarna till multikulturalism anser att överdriven etnisk och kulturell mångfald kan påverka världssamhället negativt. Sådana personer stöder förslaget att det är viktigt att försvara kulturella och etniska skillnader, eftersom det bara är på så sätt möjligt att undvika att blanda olika kulturer som på motsvarande sätt förlorar sin egen identitet och grundläggande särdrag. Mångkultur innebär inte bara att lära sig nya traditioner, religioner, kulturer och övertygelser, även om det säkert är användbart och fördelaktigt. Att lära sig nya kök, till exempel, är alltid en rolig och fängslande upplevelse, som vidgar människors sinnen och får dem att se på världen annorlunda.


Mångkultur är dock förknippad med ett antal negativa aspekter också. Kanadensare identifierar sig med gemenskap, region, men sällan en nation. Värderingar, attityder och kulturer hos olika grupper formar identitet som de har vuxit fram ur vår historia och geografi. Tvåspråkig och mångkulturell politik som hjälper människor att bevara sin egen kultur kan också påverka kanadensisk identitet. En enad aboriginal röst är också högst osannolik enligt Flanagan; efter att ha blivit befriad från en makt skulle de flesta band inte välja att bli konne mitt på pappret Som nämnts har Quebec inte fullständig suveränitet och de delar sina befogenheter med den federala regeringen Johnson.


Starka ord som Johnsons som finns i massmedia är mycket betydelsefulla för frågor som denna. Som förtroendevalda kommer regeringen inte att agera mot majoriteten av medborgarnas önskemål. Om de kanadensiska medborgarna därför hävdar att den infödda suveräniteten i Kanada inte kan samexistera med den kanadensiska suveräniteten så kommer den inte att. Mellan och lämnade så många engelska Quebecer Quebec och tömde provinsen på viktiga kunskaper och resurser b ss ännu. Data som beskrivs i artikeln bedömde graden av amerikanskt inflytande över den kanadensiska och quebecoiska kulturindustrin och efterfrågan på Quebecois-programmering från det frankofoniska folket, vilket gjorde det möjligt för läsarna att göra sina egna antaganden om det uppenbara hotet mot Quebecs kultur.


Tremblay diskuterar också om Quebecois och kanadensiska kulturindustrier - såsom "sändning av programmering och produktion och film och video" - borde gå in i Free Trade Agreement Culture Network, Skulle ingången öppna vägen för en fullständig kulturell invasion? Eller skulle det förbättra Kanadas och Quebecs kulturindustrier genom att maximera vinsten? Den främsta orsaken till att avregleringen inte efterlevs är rädslan för att den kanadensiska och särskilt Quebecois kulturen skulle bli omkörd av Amerika. Politiskt utanförskap är kopplat till väljarapati. Medborgarengagemang är ett tillägg till representativt styre, avsett att komplettera demokratin genom deras aktiva och autentiska deltagande - ändå är det svårt att bedöma i vilken grad vilket deltagande som tas i beaktande av beslutsfattare och administratörer Woodford och Preston. Det innebär inte något rasmässigt relaterat som många från början antar.


Denna vitbok föreslog avskaffandet av den indiska lagen, på grund av det faktum att den skapade omständigheter som resulterade i att aboriginaler behandlades annorlunda än andra inom Cana specialstatus för Quebec och någon annan provins, men han var villig att erkänna aboriginernas historiska rättigheter folk så länge erkännande inte innebar att de faktiskt beviljades särskild status. Precis som alla politiker gjorde Pierre Elliot Trudeau sina misstag. Aboriginerna har också sina skäl att kritisera honom.


Dessa två artiklar hjälper mig att stödja min ståndpunkt i frågan. Olthius och Townshend är för infödd suveränitet inom Kanada baserat på historiska och moraliska grunder. Dessa författare tror att det finns en skillnad i uppfattningar mellan infödda och icke-infödda kanadensare angående jurisdiktionen över kanadensiskt territorium. I sin uppsats skriver de att aboriginer tror att den kanadensiska staten är förtryckande och tillskansar sig aboriginernas befogenheter, medan de flesta icke-aboriginer sannolikt inte skulle ifrågasätta den kanadensiska statens status. Uppsatsen hävdar att före europeisk uppgörelse hade First Nations folk stabilitet i sina ekonomiska och politiska strukturer. Banting och Kymlicka diagnostiserar problemet med mångkultur i Kanada genom att se på det ur ett europeiskt perspektiv.


Ändå är problemet med kanadensisk mångkultur att det inte finns något aktuellt problem. Det enda problemet är att det jämförs med Europa, och därför ser folk inte på Kanada som ett självständigt land med en helt annan kultur. Kommentatorer tittar på misslyckandet i Europa och letar sedan efter bevis för detsamma i Kanada. Underfinansiering av konst i Kanada kommer att hindra utvecklingen av värderingar och enhet i kanadensisk kultur och identitet samt hindra friheten för exponerade intäkter till landet från dessa konstnärliga områden.


En hel del kanadensiskt tillverkat innehåll ställdes in i luften. Konst, som är ett starkt verktyg för att skapa och upprätthålla kanadensiska värderingar, traditioner och historia är undervärderad av regeringen, trots de socioekonomiska fördelarna. Finansieringsnedskärningarna kan potentiellt långsamt eliminera kulturell mångfald i Kanada, vilket lämnar plats för amerikanskt innehåll och i huvudsak ett sätt att leva. Är det vad de konservativa vill? Internationell handel kommer också att vara ett problem eftersom Kanada och Quebec kommer att vara två separata länder.

No comments:

Post a Comment